HRVATSKA UDRUGA BRODARA MARE NOSTRUM

Događanja

 

23.12.2021

Sretan Božić i nova 2022. godina!

15.12.2021

Četvrti sastanak Upravnog odbora GUTTA projekta

Četvrti sastanak Upravnog odbora našeg GUTTA projekta održao se u studenom 2021. godine na kojem su sudjelovali svi projektni partneri, Europska agencija za pomorsku sigurnost i Francuski nacionalni centar za znanstvena istraživanja.

Na sastanku su predstavljena dosadašnja postignuća, GUTTA-VISIR te što se očekuje u sljedećem razdoblju. 

13.12.2021

PREDSTAVLJANJE GUTTA-VISIR

Zadovoljstvo nam je objaviti da je naš vodeći projektni partner, Euro-mediteranski centar za klimatske promjene (CMCC) razvio GUTTA alat za trajektne eko rute, koji se zove GUTTA-VISIR:  https://www.gutta-visir.eu/

Ovo je prekretnica našem GUTTA projektu!

GUTTA-VISIR također nudi (trenutno) nepostojeće rute (kao što je Zadar-Barletta), a čak i doprinosi aktivnosti "Za olakšavanje uspostavljanja barem jedne nove CB pomorske veze, nakon pandemije COVID-19".

Korisnički priručnik možete pronaći na: https://www.gutta-visir.eu/other/help

GUTTA-VISIR nije savršen, naravno, i svjesni smo nekoliko grešaka koje još moramo popraviti.

Molimo Vas da isprobate GUTTA-VISIR i javite nam svoje povratne informacije na web-aplikaciji: https://www.gutta-visir.eu/other/feedback

28.05.2021

101. sjednica Skupštine Hrvatske udruge brodara Mare Nostrum

U četvrtak, 20. svibnja 2021. u prostorijama Atlantske plovidbe u Dubrovniku je održana 101. sjednica Skupštine. Na sjednici je prisustvovalo deset članica Udruge, a gosti sjednice su bili predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja RH, Agencije za obalni linijski pomorski promet, tvrtke Tetida i Klaster intermodalnog prijevoza.

Izdvojene točke dnevnog reda bile su:

  • Potencijali dekarbonizacije pomorskog sektora do 2030. godine, MMPI i MINGOR
  • Problemi brodara (cijepljenje pomoraca, problem dvostrukog oporezivanja - Argentina i Indija, subvencije vježbenika)
  • PDV kao potencijalni problem u linijskom obalnom brodarstvu
  • Primjena zelenih tehnologija u brodarstvu i mogućnost financiranja projekata (zelena infrastruktura, kupnja brodova, financiranje), kompanija Tetida
  • Informacija o osnivanju MTF - Maritime Technology Forum, HRB

 

10.05.2021

Sastanak s partnerima projekta GUTTA

Dana 29. travnja 2021. godine održan je online sastanak sa svim partnerima projekta GUTTA, a kasnije se sastanku priključio i kolega iz Europske agencije za pomorsku sigurnost (EMSA).

S obzirom na stanje s pandemijom COVID-19, Projekt je produžen do 30. lipnja 2022., a u tijeku su pripreme za prijavu promjena aktivnosti Projekta sukladno pravilima Programa.